diumenge, 20 de juliol del 2014

La DO Catalunya al TastaSport

Aquest dissabte , alguns professors i alumnes, sense haver quedat prèviament, ens hem retrobat en plenes vacances a la sala Montsant de l'Hosta Sport. El motiu? Presenciar la presentació de la DO i tastar alguns dels seus vins.

La DO Catalunya, és una DO complementària a les altres DOs "comarcals". Per tant el seu territori és, pràcticament, la suma dels territoris de les altres 10 DOs catalanes. Per a què cal, doncs, aquesta DO? Doncs perquè la DO Catalunya permet amparar sota la seva garantia cupatges fets amb vins procedents de raïms de diferents DOs. Perquè permet amparar els vins elaborats per un celler de una DO fets amb vins comprats en una altra DO. Perquè permet amparar vins fets en una DO, amb varietats no reconegudes per la DO en qëstió (La DO Catalunya reconeix 35 varietats).
Després de les explicacions per part de l'enòleg i secretari de la DO, Anton Castellà, vam tenir el plaer de degustar 5 vins de la DO (tenien que ser 6, però problemes logístics ens van privar de provar-ne un. Els vins finalment provats, van ser:

Vins tots ells interessantíssims, des del Synera, per la seva gran relació qulitat preu (PVP menor de 3 €), fins el 7/X, un Pinot noir del celler de Capçanes per treure's el barret.
Una vegada més, una jornada fantàstica. El cicle 12 mesos /12 DOs està mantenint un nivell excepcional.