dimarts, 21 d’octubre del 2014

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ja és una realitat

El dilluns 3 de novembre s’inaugurarà l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que s’ubicarà a l’edifici Escavi i que neix com a iniciativa conjunta del sector de l’enoturisme i de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Foto interna cava
El seu propòsit és formar els professionals del sector i impulsar l’expansió de les activitats turístiques que aportin un valor afegit al sector vitivinícola i una especialització basada en experiències en el sector turístic català.
L’oferta formativa tindrà un caràcter integrador, ja que anirà dirigida tant a la formació inicial,en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, com a la formació ocupacional per reciclar els professionals en atur, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya. També, i de forma principal, donaràr.
L’Escola d formació continuada als professionals en actiu, al costat de les entitats professionals i representatives del secto’Enoturisme de Catalunya tindrà la seu a Vilafranca del Penedès, tot i que estendrà les seves activitats pe.r tot Catalunya, en col·laboració amb els gremis d’hostaleria i de les Denominacions d’Origen.
Els primers cursos s’iniciaran ja aquests mesos d’octubre i novembre, en una acció conjunta amb Ruralcat, per promoure la internacionalització dels allotjaments rurals de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Prèviament a la inauguració de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el mateix dia 3 de novembre a la tarda es durà a terme el primer Seminari Internacional d’Enoturisme amb la jornada “To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme”(vegeu agenda).
Des de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana de Falset els donem la benvinguda i els desitgem un gran èxit.