dilluns, 20 d’octubre del 2014

Una passejada per la Terra Ferma

El Tastasport va tornar dissabte a la sèrie dedicada a les diferents DO's catalanes. Aquesta vagada, va tocar el torn a Costers del Segre, la gran DO de la Terra Ferma.

En aquest cas, la presentació de la DO la va fer l'Olga Codina, secretària tècnica de la DO. Cal dir, que tant la presentació de la DO com la de tots els vins que vam tastar, va venir acompanyada d'un esplèndid dossier tècnic.

Tal com s'havia anunciat, es van tastar tres vins blancs, el Llabustes Chardonnay 2013, de Vila Corona de la subzona Pallars, l'Ànima de Raimat, de la subzona Raimat i l'Onra Molta Honra 2011, de La Gravera, de la subzona Segrià, per cert, un gran vi blanc.

Havíem de tastar quatre vins negres, el petit Grealó 2010, de Vinya l'Hereu, de la subzona Artesa de Segre, l'Oda Negre, del Castell del Remei, de la subzona de l'Urgell, el Bru de Verdú, de Celler Cercavins, en aquest cas de la subzona de les Valls de Riucorb i finalment, per acabar aquest recorregut per la DO, un vi de la subzona de les Garrigues el Vilosell 2011 de Tomàs Cusiné.

Però hi va haver sorpresa, dos enòlegs ben coneguts a casa nostra, en Patri Murillo i en Josep Aguilar, propietaris del Celler Comunica són també els enòlegs del Celler Batlliu, de Sort i ells mateixos ens van presentar un Pinod Noir, el Biu negre 2013, que encara no està en distribució. Un final de festa magnífic per una jornada interessant, que ens ha ajudat a conèixer aquesta DO i que ens ha incrementat les ganes de conèixer-la encara millor.
L'organització com sempre impecable, no ens hi extenem per no aburrir.