dissabte, 11 d’octubre del 2014

Premis Vinari, la gran gala dels vins catalans

Aquesta nit, a l'auditori de Vilafranca, s'ha realitzat l'entrega de la segona edició dels Premis Vinari, els més importants del país.
Vés a: Josep Lluís Pérez Verdú, Premi Monvínic a la Trajectòria Personal en el Món del Vi
Aquesta edició ha estat un salt qualitatiu important, principalment pel fet de ser retransmesa per televisió, la Xarxa Local. Si el que volem, i sí que ho volem, és que els premis vinari serveixin per donar projecció als vins catalans, el fet de retransmetre'ls per la tele els dóna una projecció important. Si el presentador és un mediàtic de la talla de Xavier Grasset, millor que millor.
Però els premis vinari han millorat també en altres aspectes. En primer lloc, per l'augment del nopmbre de vins que hi han concursat, gairebé 800 en aquesta edició. Cada cop, doncs, són més els que s'atreveixen a ser valorats en aquesta prova de tast a cegues. El prestigi del premi comença a obligar.

La gala començava amb el premi Monvínic a la trajectòria personal. Un premi que ens ha omplert de goig pel fet d'haver recaigut en el creador i primer director de l'Escola, en Josep Lluís Pérez.
Posteriorment s'han anat desgranant els vins premiats, primer per DOs i després per categoria. Si l'any passat la DO Empordà va lluir un cert protagonisme, aquest any el protagonisme ha viatjat a l'altra punta del principat. Sense cap mena de dubte la DO estrella de la present edició, ha estat La Terra Alta, que s'ha endut l'or en cinc categories, entre elles la del millor vi d'aquesta edició. Aquest honor, ha recaigut en el Mil·lenium 2011, un negre criança del Celler Xavier Clua, de Vilalba dels Arcs.
En resum, una gran festa que ajudarà, sens dubte, a un major coneixement dels vins catalans. Cal felicitar i agrair a Vadevi.cat l'organització i celebració d'aquest certamen i la concepció dels Premis Vinari en general; chapeau!
Llista completa dels premis Vinari
Video complet de la gala