divendres, 17 d’octubre del 2014

Resum d'una campanya difícil

Aquest any el raïm venia bé, per no dir magníficament bé. Per la primavera va ser calorosa, va ploure bastant i la floració va ser excel·lent, un pel avançada. A més ens vam salvar de les dures pedregades que tant de mal han fet en pobles veïns. 
Anant cap a la finca                              Els primers aclarits

L'estiu no ha estat massa solejat, cosa que va fer que la maduració s'endarrerís. El raïm venia sa i amb bona producció. El Chardonay, raïm blanc de maduració primerenca el vam collir els primers dies, ja madur, sa i amb una alta producció 
 Els raïms desfullats                            Comença la verema

Tot va començar a l'inici de setembre, tan aviat com va començar el mes, va començar a ploure, els dies de pluja es succeïen i no van voler parar en tot el mes. 
Collint prop de l'estació meteorològica      Enterrant raïms podrits

En les estones que vam poder entrar a la finca, es va fer el que es va poder; aclarit de raïms, que hem utilitzat per fer rosats, desfullats... No ens ha servit de massa. 
Triant raïm a raïm                           Una verema lenta

Amb aquestes condicions d'humitat i temperatures relativament altes, els fongs han anat a l'ample, molt especialment la botritis, però no només.
Poca producció en algunes varietats      El celler en plena activitat

Quan finalment hem pogut anar collint,varietat per varietat, no em tingut més remei que fer una forta selecció, cosa que ens ha fet perdre més de la meitat de la producció. Afortunadament la finalitat del nostre celler és pedagògica, però no podem deixar de pensar en les pèrdues que per una raó o altre han tingut molts viticultors de la zona.
Trepitjant raïm                                 Sembrant llevats

Us deixem una selecció de fotografies de la campanya d'enguany, les podeu clicar per ampliar-les.
Trencant barrets                            Prenent mostra d'una tina