dissabte, 28 de febrer del 2015

Visita a ENOMAQ i OLEOMAQ

Dijous, professors i alumnes ens vam desplaçar a Saragossa per tal de visitar les fires de maquinària per les indústries del vi i de l'oli, tan en la seva versió de bodega i almàssera com de treball al camp.

Com que el viatge no és curt i la fira molt gran, vam matinar una mica, així, tal com era previst, vam arrencar a les 8 en punt del matí amb l'autocar. Poc abans de les 11 ja érem a la fira, on vam anar passant de pabelló en pabelló, cadascú segons els seus interessos i preferències. Vam dinar a la fira i vam prosseguir la visita fins un quart de 5 de la tarda. 
Una mica cansats de la densa jornada, vam tornar a pujar a l'autocar que ens va deixar a Falset poc després de les 7 de la tarda.

Mentre els professors anàvem a veure novetats i a recollir informació concreta sobre els temes de les nostres matèries i sobre preus de material que volen o consideren comprar, els alumnes tractaven de fer-se una idea general del que representava tot allò exposat, o veien equips alternatius als que ja coneixien o també equips que desconeixien totalment. Alguns van aprofitar un tast, per conèixer millor els vins de Galícia
Amb independència que la fira sempre és interessant i que, com a mínim per part dels professors vam tornar amb un munt d'informació, vam trobar la fira una mica fluixa, amb poc ambient de visitants i absències importants entre els expositors. Vam veure poques novetats pel que fa a equips importants però més activitat en alguns sectors complementaris, com en els de tutors i tensors de les files de ceps o les ampolles de vidre i altres envasos.