dimecres, 4 de març del 2015

Tast de la Guía Melendo del Champagne a Falset

Aquest cap de setmana em gaudit del privilegi d'assistir unes hores al tast a cegues de xampanys per la realització de la Guía Melendo del Champagne a l'Hostal Sport.

Hem estat testimonis que una extrema seriositat en la feina, no és contradictòria amb un ambient distès i de bon rotllo. Els tastadors a cada taula, valoraven les seves mostres, les definien i finalment les valoraven. Fins i tot compartien les millors troballes i algun que altre dubte amb la taula del costat. Cal dir que l'equip de tastadors era una tria d'entre els millors summilliers de l'estat: Adolfo Gómez, Manuela Romeralo, Ferran Centelles, Bruno Murciano, Maximiliano Bao, Armando Guerra, Jean Marcos, Dani Corman, Florent Mercier, David Seijas, Pilar Cavero, Guillermo Cruz, César Román, David Villalón i Xavi Nolla.

Jordi Melendo, passejava per les taules i anava donant informacions genèriques sobre els productes que tastaven quan li demanaven. Totes les mostres havien estat prèviament classificades, per varietat, mètode de producció, envelliment, de manera que, en cada taula, els experts tastessin champagnes el més similars possible. De tant en tant, un mateix producte era tastat per dues taules diferents, d'aquesta manera, al fer les puntuacions definitives, es podria comparar el grau d'exigència de cada grup i retocar-lo si fos precís.

Per fer possible tot això, a part dels anotadors, que escribien sense parar les valoracions de cada ampolla, de la que només veien un codi, tot un equip de "someliers" voluntaris anaven servint les copes, de les ampolles que s'anaven preparant amb cura al saló de les voltes de l'hostal, que feia de rebotiga. S'havia de treballar sense parar però amb molt d'ordre, ja que qualsevol error podria tenir conseqüències.

Una feina, donem fe, feta a consciència. També hem de dir que si els grans professionals, vinguts de tot l'estat espanyol, han volgut repetir el tast com fa dos anys a Falset, que no és precisament un nus de comunicacions, és degut a la bona feina de la seva amfitriona, la Marta Domènech i de tot l'equip de l'Hostal Sport. Cal remarcar també la col·laboració logística desinteressada d'Aguiló Vinateria, sense la qual l'esdeveniment no seria possible. Un motiu d'orgull, doncs pels falsetencs que per mèrits propis s'han convertit en la seu de La Guía Melendo del Champagne.