dijous, 12 de març del 2015

Setmana d'esporga a l'Escola

Aquesta setmana, veient les bones previsions metereològiques, s'ha aprofitat per programar les activitats de poda de la finca. De fet, de no haver vingut el bon temps, s'haguéssin hagut de fer igual, ja que ens acostavem al temps en que els ceps desperten a l'activitat i això cal que ho facin amb l'esporga feta.

A diferència d'altres anys, aquesta vegada la poda només l'han fet els alumnes de primer curs, ja que l'augment de l'alumnat així ho ha aconsellat. Per tant, els alumnes de primer, tant de grau mig com de grau superior, van baixar dilluns a la finca on van poder seguir les explicacions i la demostrció pràctica per part dels professors i veure com el que havien estudiat a l'aula es portava a la pràctica. 
Seguidament, cada alumne es va traslladar a la seva fila i, sota la supervisió dels professors va anar esporgant els seus ceps.


La operació s'ha repetit avui dijous i, encara els alumnes de grau mig i tornaran demà. 
Però la poda no acabarà aquí. La setmana vinent, hi ha examen i, a part de les puntuacions que hauran rebut pels ceps podats aquesta setmana, els alumnes n'hauran de esporgar un parell davant el seu professor mentre expliquen cadascuna de les seves decisions i responen a les preguntes que els facin.

L'última activitat de la poda, però, serà bastant menys estressant, serà, alguns ja ho heu endevinat; el tradicional esmorzar de poda.