dijous, 16 de juliol del 2015

Confirmat: Oferta Dual el curs 2015/16

Era la gran notícia, esperada feia temps, però no em volgut dir res fins no tenir-ho al sac i ben lligat. El proper curs, els alumnes de grau mig podran triar entre fer el cicle en modalitat dual o en la modalitat convencional, com fins ara.
Alumnes treballant a la finca de l'Escola
De fet, l'alumne no haurà de triar fins passada la meitat del primer curs, i encara, quedarà pendent del vist i plau de l'equip docent, qui valorarà la maduresa de l'alumne per realitzar-la.
En la FP Dual, una part del temps que l'alumne passava e l'Escola (unes 680 h), es substituirà per formació en una empresa col·laboradora. Això sí; cada hora que es deixa de fer a l'escola suposa fer dues hores a l'empresa. Per contra, les hores a l'empresa són remunerades. 
Comprovant al laboratori la maduració del raïm
Per a la majoria d'alumnes, especialment els que no estan en contacte directe amb el món del vi, això suposa entrar en contacte directe amb l'empresa real i prendre una consciència del món del treball. Estem convençuts que això serà un factor de motivació important per l'alumne.
Aquells alumnes, que per raons especials, per exemple aquells que a casa ja tinguin celler i els necessitin a casa, o simplement, aquells alumnes que així ho desitgin, podran seguir el pla d'estudis convencional de 2000 h.

Derrapant el raïm al celler

Varis dels principals cellers i cooperatives de la D.O.Q Priorat i D.O. Montsant participen en aquest projecte: Coop. de Falset-Marça,  VITEC Parc Tecnològic del vi, Vinícola del Priorat, Celler de Capçanes, Celler del Masroig, Torres Priorat, Celler Venus la Universal, Celler Álvaro Palacios, Celler Clos Mogador, Molí d'oli Marçà, Coop. Molí d'oli Cabacés, Celler de Muller. 
Si per raons de desplaçament o altres convé buscar altres cellers en altres comarques o dins del Priorat, l'Institut no estalviarà esforços per ampliar aquesta llista.