dimarts, 7 de juliol del 2015

Primera nit d'enoturisme de Catalunya

Ahir per la nit, en l'incomparable marc de les caves Codorniu, es va celebrar la primera nit de l'enoturisme de Catalunya. L'acte principal de la festa, va ser l'entrega, en la seva primera edició dels Premis d'Enoturisme de Catalunya. Uns premis que neixen per reconèixer les millors iniciatives enoturístiques que s'han posat en marxa al país i volen ser estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora continua de l'oferta i innovar a l'hora de plantejar noves propostes.

 Val a dir, que l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana, tenia un representant al jurat, que si bé, com tots els jutges, hi era en representació individual, obviament, havia estat nomenat pel fet de ser professor de l'Escola.

Va entregar els premis el president de la Generalitat de Catalunya el M.H. Sr. Artur Mas. En la categoria d'Allotjaments el premi ha estat per a Hostal Sport amb seu a Falset (Priorat), en Restaurants el guardó ha recaigut en Bar Restaurant Moderno, amb seu a Vilalba dels Arcs (Terra Alta) i Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles (les Garrigues) ha obtingut el premi en Art i Cultura. En la categoria d'Experiències enoturístiques a cellers el premi ha estat per Cellers Torres SA dels Pacs del Penedès (Alt Penedès), mentre que Taller de Projectes Oci, SAL-Ocio Vital ha obtingut el guardó en la categoria d'Experiències enoturístiques que ofereixen agències de viatges especialitzades o empreses. Per últim, el celler familiar Can Torres de Sant Climent de Sescebes (Alt Empordà) ha rebut el premi a Pràctiques sostenibles/responsables d'enoturisme.

Els guardons s'emmarquen en el programa Enoturisme Catalunya de la Generalitat, que des de fa dos anys té com a repte principal posicionar Catalunya com a destinació referent a escala mundial. La primera edició de la Nit de l'Enoturisme ha estat organitzada per la Direcció General de Turisme i l'Agència Catalana de Turisme, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.