dijous, 17 de setembre del 2015

A ritme de creuer

Ahir, només començar, els nous alumnes ja van començar a fer el seguiment de les vinificacions. No havíem fet cap comentari al blog, però a l’escola ja portem dues petites vinificacions amb raïms externs i un rosat, procedent d’una aclarida a la garnatxa de la finca de dalt.

Aquestes vinificacions  no s'han fet per art de màgia. Aquestes vinificacions, sota la direcció dels professors Toni Alcover i Gerard Fonts, les realitzen els alumnes del curs ocupacional que organitzat pel consell comarcal es realitza a l’escola. Els professors implicats ens han promès un post explicatiu.

Feta la primera feina del dia, que s’anirà repetint cada dia fins el final de les vinificacions, els alumnes van anar a la finca a veremar els deu ceps de chardonay que tenim a l’escola. Van haver de triar bastant, ja que aquesta varietat ja fa dies que s’hauria d’haver collit. Amb tot, se n’ha obtingut un parell de caixes que s’utilitzaran per fer mistela.

Com que es va acabar bastant tard. Es va deixar el vi al frigorífic per premsar-lo avui.