dissabte, 21 de novembre del 2015

Catalan Wines USA

El passat dijous, l'Escola va ser representada pel professor de comercialització, en Gerard Codina, a la presentació a Falset de la Catalan Wines USA.
Catalan Wines USA és una plataforma de l'agència per la competitivitat de l'empresa (ACCIÓ) de la Generalitat té als Estats Units d'Amèrica per promoure els vins catalans.

Va presentar l'acte Mònica Boquera, delegada d'ACCIÓ a Tarragona, que va passar la paraula a Conchita Muñoz, delegada d'ACCIÓ a Miami, des d'on promocionen els vins catalans als EEUU. Com ens va anar explicant, la manera de treballar de CW USA és realitzant tres esdeveniments anuals en tres ciutats diferents dels USA on es convoquen els principals operadors professionals de la zona; distribuïdors, botigues i cadenes de supermercats i someliers. Per afavorir la diversitat d'oferta, a cada esdeveniment accepten només tres representatnts de cada DO. 

Així mateix, proporcionen un importador per aquelles empreses que no en tenen cap, una necessitat als EEUU per poder oferir el producte als canals de distribució (la referència de l'importador ha de figurar a l'etiqueta). També gestionen les subvencions de la Unió Europea per totes les tasques de promoció, que en tots els àmbits que realitza ACCIÓ, arriben al 50% de les despeses.

Després d'aquesta excel·lent exposició, Xavier Peñas, del Celler Sant Rafel, del Pradell, va explicar la seva experiència en la participació realitzada a través de Catalan Wines USA.
Al final, una jornada enriquidora, que sens dubte serà aprofitada per algun dels cellers assistents i que ens va ajudar a entendre les particularitats del mercat americà.