divendres, 25 de novembre del 2016

Network Meeting of the European Wine Schools

L'escola d’Enologia Jaume Ciurana mitjançant el seu professor Gerard Codina va assistir a “Meeting  of  the  european  wine  schools” que es va celebrar a Krems, Autria del 2 al 5 de Novembre.

Es tracta d’una reunió de escoles d’enologia de tota Europa que es ve celebrant desde 1990 quan es va celebrar per primera vegada a Beaune. El seu objectiu en promoure l’intercanvi d’alumnes, professors coneixements i formació, entre les diferents escoles d’enologia participants. En aquesta edició van participar escoles 38 escoles d’enologia d'Austria, Croacia, Republica Checa, Francia, Alemania, Hungria, Italia, Luxemburg, Portugal, Eslovenia, Suissa, Regne Unit i Espanya.

Entre les activitats programades es va fer una visita al celler de l’escola d’enologia de Krems, que va ser construït fa tres anys amb un pressupost de 7 milions d’euros i que produeix entre 50000 i 70000 ampolles de vi a l’any.


El segon dia  va tenir lloc la presentació d’Europea, una xarxa d’escoles que realitza competicions i a continuació la presentació de “Wine Network”. També es va presentar el projecte “Vitea vine pruning”, nascut del “Wine Network” els objectius del qual son establir quins coneixements i capacitats hauria de tenir un tècnic mitjà de poda i un tècnic superior de poda, i incloure els coneixements als corresponents estudis de cara a que els alumnes tinguin reconegudes aquestes capacitats.

L’ultim dia van tenir lloc diverses conferències, com ara una sessió de màrqueting d'escumosos, on un representat de cada país va presentar la situació del seu país en quant a consum, producció i exportació.